hren
 
Svećanim misama, procesijama i koncertom, Kaštelani i njihovi gosti proslavit će 29. i 30. kolovoza blagdan sv. Felicija, nebeskog zaštitnika Kaštel Starog. Bit će to ujedno i 200. obljetnica proslave prijenosa tijela mučenika sv. Felicija iz Rima u župu Kaštel Stari. Proslava sv. Felicija počinje u nedjelju 29. kolovoza svečanom sv. misom, u 9 sati, u župnoj crkvi Gospe od Ružarja, kada će pjevati župni mješoviti zbor. Nakon sv. mise slijedi svečana procesija s moćima sv. Felicija u staru, obnovljenu župnu crkvu sv. Ivana krstitelja, blagoslov i otvaranje stare župne crkve, saznajemo od župnika don Ilije Vuletića.
Istog dana, u 19 sati, bit će priređen svečani koncert na kojem će nastupiti Božena Svalina, Župni mješoviti zbor i klapa HRM-a Sveti Juraj.
U ponedjeljak 30. kolovoza, na blagdan svetog Felicija, u crkve svetog Ivana Krstitelja, u 9 sati, bit će pjevana sveta misa, dok je u 19 sati svečana, koncelebrirana sveta misa koju predvodi dubrovački biskup msgr. dr. Želimir Puljić, a pjeva Župni mješoviti zbor.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij