hren

Dan nakon što je troje djelatnika kaštelanske podružnice Centra za socijalnu skrb napadnuto dok su obavljali svoj posao na terenu, nešto više se zna o samom slučaju pa tako i da je stručni tim sastavljen od socijalnog radnika, pravnice i psihologinje fizički napao 16-godišnjak nad kojim su vršili nadzor.

Troje djelatnika Centra za socijalnu skrb jučer su otišli na teren kod jedne kaštelanske obitelji, kako bi obavili razgovor s maloljetnom muškom osobom te njegovom majkom. Majka, muškarac koji se tu zatekao te maloljetnik, najprije su socijalne djelatnike verbalno napali, a potom je maloljetnik i fizički nasrnuo rukama i nogama na djelatnike te im pri tom zadao lakše fizičke ozljede.

- Kolegice i kolega bili su u redovitom obilasku te obitelji kojoj se daje stručna podrška, to se izrodilo u jedan fizički nasrtaj i jedva su se izvukli iz te situacije. Moglo je biti svašta, al prošli su s lakšim tjelesnim ozljedama. Psihička trauma je ogromna i kolege su ostale kući – kazao nam je danas ravnatelj splitskog centra za socijalnu skrb Ante Bjažević.

Ujedno je naglasio kako se o obitelji, iako to mnoge zanima, ne mogu u javnost iznositi konkretne informacije.

- Samo mogu reći da nije bila neka „napeta“ situacija da bi dovelo do ovakve reakcije. Jednostavno rečeno, bilo je neočekivano i neprimjereno – ustvrdio je Bjažević te naveo kako je okidač za ovo što se dogodilo vjerojatno bio u sustavnoj kampanji u zadnje vrijeme, usmjerenoj protiv zaposlenika centara za socijalnu skrb pa smatra da su se pojedini ljudi „ohrabrili“, što djelatnici i njihovi nadležni neće trpjeti.

- Nastojimo ovog trenutka olakšati kolegama u Kaštelima, a ovaj spis, odnosno predmet prebacili smo u Centar za socijalnu skrb  u Splitu

Nakon ovog napada policijski službenici priveli su tri osobe iz obitelji, no utvrđeno je da je djelatnike fizički  napao samo 16-godišnjak

Isti je u četvrtak navečer pušten kući, a zbog određenih okolnosti, koje  Policija nije mogla iznositi u javnost, protiv njega nije podignuta kaznena prijava, tek je upućeno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Sami građani Kaštela, koje smo danas za komentar cijelog slučaja pitali u blic anketi, uglavnom ne opravdavaju ovakvo ponašanje prema djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Većina ih je ustvrdila da nitko nema pravo nikoga napadati, posebno dok rade svoj posao, jedna sugrađanka kazala je da ne opravdava nasilje no kako i sama ima iskustva sa socijalnim radnicima ne čudi se reakciji obitelji, dok je manji broj sugovornika kazao kako je ovo očekivana posljedica nedavnih događanja vezanih temu socijalne skrbi.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij