hren

U utorak, 13. travnja s početkom u 9:30 sati održat će se online Mid-Term međunarodna konferencija “Climate change in transitional environments” projekta Change We Care. Konferenciju organizira hrvatski partner projekta, Javna ustanova RERA S.D. iz Splita, koja je jedan od ukupno 11 partnera koji rade na ovom projektu iz Hrvatske i Italije.

Osnovni cilj ove konferencije je osvijestiti javnost o potrebama djelovanja u cilju zaštite od klimatskih promjena. Također, čuti rezultate i drugih projekata koji se bave klimatskim promjenama te osmisliti i objediniti zajedničke akcije koje će imati za cilj ublažavanje posljedica klimatskih promjena. Cilj  konferencije je također osmisliti I zajedničke aktivnosti te uvrstiti ih u novo EU programsko razdoblje, 2021-2027.  

Uvodnim pozdravnim govorima svoj doprinos I podršku temi konferencije dat će u ime  Grada Kaštela – gradonačelnik Denis Ivanović, u ime Županije Splitsko-dalmatinske, župan Blaženko Boban, te u ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti. 
 
Konferencija  će se održati u digitalnom obliku kombiniranim korištenjem “ZOOM” platforme I prijenosom uživo iz televizijskog studija u kojem će biti prisutni ključni panelisti i pozdravni govornici.

Panelisti na konferenciji i teme njihovih prezentacija:

Diana Gracin Petrović  - IT-HR CBC PROGRAMME IMPLEMENTATION – STATE OF THE ART – FOCUS ON PRIORITY AXIS 2
Dunja Mazzocco Drvar i Jure Margeta- ADAPTATION ON CLIMATE CHANGES IN COASTAL ZONE
Davide Bonaldo-OVERVIEW ON THE AIMS, APPROACHES AND PRELIMINARY RESULTS OF CHANGE WE CARE PROJECT
Daria Povh- INTERACTIVE CONSULTATION ON TOPICS RELATED TO STRATEGIES AND METHODS TO EFFECTIVELY MANAGE MARINE AND TRANSITIONAL AREAS SUFFERING ISSUES DUE TO CLIMATE CHANGE IN ORDER TO OBTAIN INPUTS FOR THE ADAPTATION PLANS – DRAFTING PROPOSALS FOR FUTURE JOINT ACTION

Konferencija se odvija preko ZOOM platforme a možete ju pratiti i u živo preko FB stranice projekta https://www.facebook.com/ChangewecareCroatia


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij