Od katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Petrinje, Siska i Gline te drugih okolnih mjesta u kojem su stradali i mnogobrojni domovi policijskih službenika i dalje svjedočimo humanitarnim akcijama kako policijskih službenika tako i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima.

Tako su danas, 8. travnja policijskog službenika Antuna i njegovu obitelj iz Petrinje posjetili načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, predsjednik regionalnog kluba IPA Split Perica Orešković te predstavnik tvrtke Cemex iz Kaštel Sučurca Ivan Ivanović.  

- Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah nakon potresa kontaktirala organizaciju IPA koja je pokrenula humanitarnu akciju sukladno Zakonu o humanitarnoj solidarnosti za pomoć interventnom policajcu Antunu iz Petrinje. Sami djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su zajedno s umirovljenicima MUP-a i partnerima skupili oko 100 tisuća kuna. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je pismo pomoći uputila i partneru Cemex-a iz Kaštel Sučurca, čiji su djelatnici skupili 75 tisuća kuna, na što su članovi uprave donirali još 75 tisuća kuna, koji će ovih dana biti uplaćeni na račun policajca Antuna - izjavio je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.  

- Drago mi je što smo mogli pomoći obitelji policajca da ponovno stanu na noge i zahvaljujem se svim djelatnicima Cemex-a što su se uključili u ovu humanitarnu akciju- rekao je predsjednik IPA Split Perica Orešković. Naveo je kako ovo nije kraj njihove pomoći te da će i dalje pomagati koliko budu mogli.

Predstavnik tvrtke Cemex Ivan Ivanović naglasio je kako je svim djelatnicima bila čast sudjelovati u plemenitoj akciji te da su u vrlo kratkom roku skupili određenu svotu novaca i pomogli policijskom službeniku. Naveo je kako im je izuzetna čast te će se uvijek odazvati ovakvim humanitarnim akcijama. 

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut zahvalio se svima koji su nesebično pomogli te i dalje pomažu unesrećenim policijskim službenicima ove policijske uprave.

- Ovo je jedna lijepa gesta koja će pomoći našem kolegi Antunu, a ujedno će izgraditi i nova prijateljstva - zaključio je načelnik PU splitsko-dalmatinske.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada