hren

Jutros je suho u Hrvatskoj, i u većini predjela se i razvedrilo, ali je zato dosta hladno, -11,1 stupanj u Gospiću, stoga iz HAK-a upozoravaju na poledicu. Povoljnija je ipak jutros prometna situacija u odnosu na jučer, no ipak iz HAK-a javljaju sljedeće:

“Zbog vjetra (mjestimice vijavica i snijeg) za sav promet zatvoreni su:

– autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
– DC1 Udbina-Gračac-Knin;
– Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8);
– državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta:

– DC25 Gospić-Karlobag.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, sva vozila mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27).

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te na pojedinim cestama u Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji uključujući: autocestu A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Prgomet-Ravča i državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin, javlja N1.

Dobra vijest je svakako da će slabjeti bura u nastavku dana, i poslijepodne će je postepeno zamijeniti sjeverozapadnjak. No, i hladno jutro će rezultirati mrazom, koji može prouzročiti veliku štetu u poljoprivredi u unutrašnjosti Dalmacije.

U drugom dijelu tjedna uz vjetar južnog smjera postupno će rasti kako jutarnje, tako i dnevne temperature, pa ćemo krajem tjedna opet imati proljetne prilike, i maksimalne temperature i do 20 stupnjeva celzijevih.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij