hren

Biblijski vrt, smješten u svetištu Gospe Stomorije na sjeveru Kaštel Novog, jedna je od kaštelanskih prirodnih atrakcija, koju rado posjećuju i Kaštelani i kaštelanski gosti. No, već neko vrijeme, dio onih koji bi željeli posjetiti ovaj vrt, a nisu „domaći“,  imaju problem stići do njega. Putokaza za Biblijski vrt naprosto nema.

Na brzoj cesti, iz smjera istoka prema zapadu, donedavno je bila postavljena velika ploča, prema kojoj su svi zainteresirani znali gdje skrenuti i uputiti se ka cilju.

Odnedavno ploče nema, a ostala su tek dva stupa na kojima se ona nalazila.

Gdje je nestala ploča, odnosno tabla, je li skinuta službeno, neslužbeno, je li „nastradala“ nekim vanjskim utjecajima ili kao posljedica vandalizma, stanovnici na tom području nisu nam znali reći, a u ovom trenutku to i nije posebno važno.

Važno je da putokaz za Biblijski vrt i svetište Gospe Stomorije ponovno bude postavljen na svoje mjesto. Naznake su da će turistička sezona biti slaba, s malim brojem gostiju, no onima koji dođu makar omogućimo da bez problema mogu uživati u jedinstvenim bogastvima ovog grada.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij