Kaštelansko kazalište te Dječje kazalište Škatula danas su povodom Međunarodnog dana uputili  čestitke svima koji kazalište nose u srcu, ali i prenoseći poruku Helen Mirren britanske kazališne, filmske i televizijske glumice o tome kako se kazalište, odnosno glumci nose s pandemijom.

- Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško za izvedbe uživo, a mnogi su se umjetnici, tehničari i kazališni suradnici našli na kušnjama u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću. Možda im je upravo ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost. Njihova je mašta u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno, zahvaljujući i internetu. Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura kazališta opstati dok god budemo živi. Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, glazbenika i redatelja nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo. Jedva čekam! – stoji u poruci Mirren koju na svom facebooku prenosi Kaštelansko kazalište.

ŠKATULA Da se što prije vratimo na daske koje život znače

Članovi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca zajedno sa svojom voditeljicom Ljiljanom Garbat, koja ih je posljednje četiri godine u okviru kazališta podučavala glazbenim i plesnim točkama, šaljivim igrokazima i recitalima, danas su svima onima koji kazalište nose u srcu uputili čestitku povodom Međunarodnog dana kazališta.

I da se što prije vratimo na daske koje život znače, poručila je Garbati koja je kazala kako se nada da će uskoro imati priliku za nastupe koji ima jako nedostaju.

- Za sada imamo probe i spremamo se za Dječji festival priča Bajkulin koji bi trebao biti u svibnju u dvorcu Vitturi u Lukšiću gdje bi se trebali predstaviti s Mejsečevim pričama – kazala je Garbati u nadi da ih korona neće poremetiti i da će svi zajedno moći uživati kroz smijeh i radost malih glumaca, koji bi nakon dugo vremena trebali ponovno pokazati svoje umijeće iza kojeg stoji marljiv rad.

 

Foto: KDK Škatula


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij