hren

INICIJATIVA SAT ZA PLANET ZEMLJU
Ove subote, 27. ožujka, u 20.30 sati, javna rasvjeta uokolo dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću bit će isključena tijekom jednog sata. Na taj način Grad Kaštela drugu godinu zaredom simbolično se uključuje u inicijativu Sat za planet Zemlju, kojoj je ovogodišnji slogan „Pokreni se za planet“.

Sat za planet Zemlju inicijativa je Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF, koja je pozvala gradove, mjesta, tvrtke i institucije da im se pridruže u jednoj od najvećih volonterskih akcija za zaštitu prirode, koja se provodi već 14 godina.

Poseban poziv upućen je i građanima da u tijeku navedenih 60 minuta ugase rasvjetu u svojim domovima te da se pridruže zoom događaju koji se organizira u vrijeme početka samog Sata za planet Zemlju.

Kako organizatori navode, uz ples i pjesme napisane posebno za ovu prigodu, bit će ovo podsjetnik na neophodno i hitno mijenjanje ponašanja kako bi se ublažile klimatske promjene te tako spriječili ekstremni vremenski događaji, porast temperatura, zagađenosti voda, česti šumski požari, ali i nastanak novih zaraznih bolesti-

- Drugu godinu Sat za planet Zemlju obilježavamo virtualno, kako nam omogućuju okolnosti zbog pandemije. To je jasan podsjetnik na činjenicu da se klimatske promjene ne događaju nekom drugom, negdje daleko, već nama, danas i ovdje – kazala je u najavi izvršna direktorica WWF Adrije Nataša Kalauz.i još jednom pozvala sve da u subotu, na sat vremena isključe javnu i dekorativnu rasvjetu, kao i nepotrebnu rasvjetu u domovima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij