S obzirom na nove upute nacionalnog Stožera Civilne zaštite koji je naložio lokalnim stožerima pojačane kontrole poglavito ugostiteljskih objekata, upit smo poslali kaštelanskom Stožeru interesirajući se za njihovo postupanje u novonastaloj situaciji.

Načelnica kaštelanskog Stožera Jadranka Matok Bosančić u razgovoru nam je potvrdila kako su i na području Kaštela redari primijetili određeni broj nepoštivanja mjera u teretanama i u ugostiteljskim objektima te je naglasila važnost da se svi ponašaju odgovorno jer će u protivnom, naročito ako se utvrde opetovana ponavljanja nepoštivanja mjera u određenim objektima, morati donijeti drastične odluke koje mogu dovesti do zatvaranja tih objekata te nemogućnost dobivanja državnih i drugih potpora.

-Stožer CZ Grada Kaštela je već od jesenskog vala epidemije formirao timove komunalnih redara i pripadnika Opće postrojbe CZ koji svakodnevno kontroliraju stanje na terenu vezano uz pridržavanje protuepidemijskih mjera. Do donošenja Odluke o otvaranju terasa ugostiteljskih objekata,  kontrole su rađene u svim gospodarskim subjektima kojima se dozvoljavao rad.
Od 01. ožujka  dopušten je rad na otvorenim terasama cafe barova i restorana  pa sukladno Uputama Stožera CZ RH timovi obavljaju pojačani nadzor i u jutarnjim i u poslijepodnevnim satima u svim ugostiteljskim objektima na području grada. O obavljenim nadzorima i zatečenom stanju na terenu komunalni redari svakodnevno šalju pisano izvješće Stožeru CZ Grada Kaštela koje se dalje, također svakodnevno prosljeđuje Stožeru CZ SDŽ. Ukoliko se utvrdi da neki subjekti unatoč upozorenjima ponavljaju kršenje mjera Stožer iste prijavljuje na 'ŽC 112 Split' Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  na nadležno postupanje.
Komunalni redari i pripadnici CZ upozoravaju osobe koje su odgovorne za rad ugostiteljskih objekata na obvezno pridržavanje protuepidemijskih mjera i svih uputa HZJZ kao i na sankcije koje će prekršiteljima slijediti od strane nadležnih tijela, - naglasila je Matok Bosančić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij