ONIMA KOJI SU UPUTILI ZAHTJEV ZA POVRAT
Za roditelje čija su djeca boravila u Dječjim vrtićima Kaštela, a koji su uplatili iznos učešća za ožujak 2020. godine prije proglašenja lockdowna, iz Uprave vrtića su nas informirali kako je roditeljima na njihov zahtjev vraćen uplaćeni iznos i to na prijedlog Grada Kaštela, odnosno odlukom Gradskog vijeća.

Grad Kaštela je 21.studenog 2020. godine dostavio vrtiću Odluku o oslobađanju plaćanja vrtića za vrijeme lockdowna.

- Naime, odlukom Gradskog vijeća neplaćanje učešća roditelja trajalo je od 16. ožujka do 11. svibnja.
Prema ugovoru koji su roditelji sklopili s vrtićem, u tom slučaju su oslobođeni učešća samo za travanj, odnosno za onaj mjesec u kojem je bila potpuna nemogućnost pohađanja vrtića, svibanj je konzumiran normalno, odnosno djecu se moglo dovoditi u vrtić (tko nije želio, to je osobna odgovornost roditelja). Međutim, dio roditelja, koji su svoju djecu (predškolce) ispisali 1. travnja, osjećaju se zakinuto jer nisu mogli u ožujku ostvariti svoje pravo zbog lockdowna. Ukoliko takvi roditelji pismeno zatraže povrat sredstava, sredstva će im biti vraćena. Vrtić po ugovoru nije to obvezan jer ukoliko dijete pohađa vrtić pola mjeseca, roditelj plaća puni iznos učešća, ali kako je Gradsko vijeće, najvažnije upravljačko tijelo ovog grada, slijedom poštivanja i različitog tumačenja njihove odluke, roditelje ćemo obešteti – objašnjenje je koje je stiglo iz Uprave gradskog vrtića.

Prema njihovim riječima ukupno je zahtjev za povrat sredstava uputilo deset roditelja za 12 djece  u različitim odgojnim skupinama te im je preplaćeni iznos vraćen.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij