hren

Danas u Velebitskom kanalu puše jako jugo u okretanju na jaku i vrlo jaku buru. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h). Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su u sklopu Meteoalarma narančasto upozorenje danas zbog bure za Velebitski kanal.

- Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - stoji u upozorenju.

Narančasto upozorenje objavljeno je za sutra za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal i Dalmaciju. Sutra se na području Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala i u Dalmaciji očekuje jaka i vrlo jaka bura, na otvorenom moru i olujni sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij