- Otrov bačen na požarnom putu u Kaštel Starom. Otrovana tri psa i mačak. Radi se o agresivnom otrovu koji ubija u roku od par minuta. Pazite na pse, monstrumi su oko nas!!! - poruka je upozorenja koja je objavljena u facebook grupi Kaštelanske šapice

Tijekom jučerašnjeg dana svoju priču u navedenoj grupi volontera i ljubitelja životinja podijelio je zabrinuti građanin koji je želio upozoriti vlasnike pasa i mačaka jer je otvor  pronašao na svojoj zemlji na Kozjaku. Osim na njegovoj, jednak sadržaj se nalazio i na susjednoj parceli.

- …Susjed je to prvi i pronašao i javio nam. Ne razumin se, ali pretpostavljam da je to nekakav otrov za pse ili bilo koje druge životinje, a vjerojatno netko nije stao na "samo" dvije zamke kad se ovoliko "potrudio". Također, pastir koji u blizini čuva ovce i koze ima četiri, mislim hrvatska ovčara od kojih se jedan nije vratio, a tri je jedva uspio nekako spasiti, valjda su imali ozbiljne nuspojave – stoji u objavi i opisuje gdje se nalazi navedena parcela na kojoj je otrov postavljen.

Parcele se nalaze u uzduž požarnog puta između Novog i Starog, iznad Gospe stomorije, a za one koji bolje znaju predio Marceline.

- S obzirom na to da je vikend i da je lijepo vrijeme siguran sam da postoje ljudi koji šetaju pse po tim predjelima, pa zbilja pripazite na svoje ljubimce ili uklonite ako naiđete na još koji otrov. N znam što bih drugo rekao na ovo – stoji na kraju objave u grupi Kaštelanske šapice. Uz to, u komentarima je rečeno kako su primili poruku da su na tom području dva psa već otrovana.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij