hren

U sklopu uređenja druge faze plaže Glavice u Kaštel Lukšiću uređuje se prometnica i zelena površina prema dvorcu Vitturi te će time taj dio, za oko desetak dana, poprimiti ljepši i prikladniji izgled. Riječ je o dijelu ceste Obala kralja Tomislava gdje se uređuje površina od Vitturija do ulice Obrov.

Kako bi zelena površina trebala izgledati, odnosno koje će hortikulture krasiti lukšićku rivu istočno od dvorca Vitturi uz navedenu prometnicu, iz Grada ne navode, osim činjenice da je riječ o radovima koji se odvijaju u sklopu rekonstrukcije navedene prometnice.

Uz to, što se tiče financijskog dijela poslova, hortikulturno uređenje nema izdvojenu cijenu, već je ista uključena u ukupnu investiciju rekonstrukcije ceste u iznosu od 5 milijuna kuna, kazali su iz Grada.

Uređenjem i tog dijela Kaštel Lukšića doprinijet će funkcionalnijem i boljem izgledu s obzirom da je taj dio usko vezan uz plažu Glavice koja će biti klasificirana kao Plaža kulture, a dio je većeg projekta revitalizacije urbane jezgre, koja se temeljiti  na kulturnim i turističkim sadržajima, s naglaskom na legendu o Miljenku i Dobrili te obližnjem dvorcu i perivoju Vitturi.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij