Razdoblje stabilnog vremena u Dalmaciji je završilo današnjim danom. Naoblačenje je prvo zahvatilo južni Jadran i otvoreno more, a onda se postupno širilo prema sjeveru. U poslijepodnevnim satima oborinski oblaci zahvatili su područje južnije od Splita, dok u ostatku zemlje prevladava vedro.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na širem dubrovačkom području palo je 7 do 15 litara kiše po kvadratnom metru. Litra do dvije kiše palo je na Pelješcu i većini srednjodalmatinski otoka. Uz obalu je kiše bilo do Splita.

U popodnevnim satima snijeg je počeo padati na planinama. Pada na Biokovu, Kamešnici, Dinari i Mosoru.

– Snijeg pada već nekoliko sati pri temperaturi zraka od -3 stupnja. Novog snježnog pokrivača ima oko centimetar, no jači snijeg očekujemo večeras – kazao je za Dalmacija Danas dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na Svetom Juri na Biokovu. Snijeg pada sve do Ravne vlaške.

Na Dinari snijeg pada do samo 900 metara nadmorske visine, snježnih pahulja ima i na Vrdovu. Na Mosoru je snježna granica visoko, oko 1200 metara nadmorske visine.Oborine će noćas prolazno ojačati, a do jutra se očekuje njihov prestanak. Jačat će bura koja ipak neće biti jaka.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij