hren

More na rivi u Kaštel Novom ovih je dana intenzivno smeđe boje zbog čega su pojedini naši čitatelji, uglavnom zbog iskustava u godinama ranije, odmah pokazali zabrinutost o uzrocima takve situacije. Iako nije lijepo za vidjeti, ovog puta radi se ipak o blatu, koje je jednom od potočnih bujica, kojima Kaštela obiluju, stiglo do obale i slijeva se u more.

A razlog velikim količinama blata, informirao nas je Duje Drmas iz VIK-a , nalazi se u radovima na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži u sklopu aglomeracije Kaštela – Trogir. I to zbog radova koji se upravo izvode u ulici Put Blata.

Trasa kanala, koji izvođač radova kopa ovih dana, stalno se puni podzemnim vodama, kojih na ovom području ne nedostaje. Dio podzemnih voda, zbog radova, izlazi na prometnicu, a dio radnici pumpama preusmjeravaju u obližnju potočnu bujicu. Potokom ta otpadna voda puna blata stiže u more.
Koliko će ovakvo stanje potrajati nitko ne može sa sigurnošću kazati, no slične situacije mogle bi se u narednom vremenu pojaviti i na nekim drugim lokacijama.

 

 

Foto: PGK i čitatelji


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij