hren

ČEKAMO KAMERE
Roditelji učenika koji su ovog petka ujutro vodili djecu u školu u Kaštel Starom, zvali su nas u nevjerici kada su vidjeli "kamion glomaznog otpada" kojeg je netko iskrcao ni manje ni više nego u - školski maslinik!

Pitajući se kakav primjer dajemo generacijama koje dolaze, kada smo u stanju "škovace iskrcati posred maslinika o kojem upravo osnovci brinu" te dokle seže bezobrazluk i nekultura pojedinih Kaštelana, nisu skrivali ljutnju i ogorčenje ovakvim postupkom pojedinaca, koje ih je toliko "izbacilo iz takta" da se nisu sjetili ni fotografirati novonastali deponij.

A nepoznatom nekom je očito bilo teško sačekati da djelatnici gradske komunalne tvrtke donesu i postave kontejner za glomazni otpad, koji je petkom po rasporedu upravo u Slavonskoj ulici pokraj osnovne škole Prof. Filipa Lukasa, pa su hrpu smeća ostavili u masliniku.

Komunalci su dio smeća odmah i pokupili, jer je prilikom našeg dolaska većina već bila uklonjena, baš kao i kontejner koji se ubrzo napunio. No to nije omelo pojedine naše sugrađane, premda ih se građanima baš i ne može nazvati s obzirom na ovakvo ponašanje, da otpad u međuvremenu ostavljaju uz parkirane automobile na zemlji,  umjesto da sačekaju da djelatnici komunalne tvrtke "Zeleno i modro" vrate prazni kontejner na isto mjesto.

Na žalost ovo nije i jedino mjesto na kojem se običava ostavljati glomazni ali i mješani otpad, bez obzira na vrijeme i dan u tjednu, jer su primjerice  parking pokraj mjesnog groblja u Starom ili vatrogasni put ništa manje "omiljene lokacije" za to.

Nadamo se stoga kako će se kamerama koje Grad planira postaviti na "udarnim" mjestima i kažnjavanjem, konačno stati na kraj onima koji redovito smeće ostavljaju gdje im se prohtije na štetu svih nas...


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij