hren

Davor Božinović je na današnjoj medijskoj konferenciji govorio o popuštanju epidemioloških mjera. Kazao je kako se nastavlja s popuštanjima koja se odnose na rad ugostitelja te na sportske aktivnosti.

Kazao je kako se novom odlukom gosti mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak.

Rekao je kako je potrebno osigurati adekvatan razmak među gostima, na minimalno jedna i pol metar kad su u pitanju stolice, a za stolove 3 metra. Najveći dozvoljeni broj gostiju mora se dodatno istaknuti kako bi se znalo koliko gostiju smije biti. Na ulasku terase moraju biti dezinfekcijska sredstva, a unutra se smije samo na toalet. Nije dopušteno puštanje glazbe, kazao je Božinović.

Pravila o treninzima

Božinović je ponovio i kako dopuštaju treniranje u zatvorenim prostorima. Iznio je pravila. Dvorane se moraju provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara kvadratnih u dvorani i o tome mora biti izvješena obavijest. Treninzi grupnih sportova poput nogometa te kontaktnih sportova mogu se održavati ali tako da se radi na kondiciji koja ne uključuje međusobni kontakt.

Obvezno je nošenje maski prilikom dolaska i odlaska te vođenje evidencija, a sprave na kojima se vježba moraju se redovito dezinficirati. Što se tiče ostalih odluka odnose se na produženje primjene ranijih odluka koje se odnose na trgovine i prelazak granice i slično, rekao je Božinović.

Moguće popuštanje oko sajmova

Novinari su pitali što je s udrugama hrvatskih sajmova koje još ne mogu djelovati. Mnoge od njih upozoravaju da su a rubu propasti.

Capak je kazao kako samo održavanje sajmova nije problem, ali da treba biti svjestan infrastrukturno i organizacijski različite vrste sajmova. Također je rekao kako se o tome razgovara te da će to biti jedna od idućih odluka vezanih uz popuštanje.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij