hren

Još prije dva tjedna temperature zraka su u Zagori bile do -10°C, a Knin je u srijedu dohvatio rekordnih 26,3°C.
U posljednjem smo tjednu klimatološke zime. “Veljača – prevrtljača”, pučki je opis najkraćeg mjeseca u godini, a temperature zraka najbolje su potvrdile takav opis. Još prije dva tjedna temperature zraka su u Zagori bile do -10°C, a Knin je u srijedu dohvatio rekordnih 26,3°C.

Osim toga, zadnju dekadu veljače obilježilo je stabilno vrijeme, na moru ponegdje s maglom. Stabilno će se zadržati do kraja tjedna. Iako će se zadržati toplo, vrijednosti koje su se mjerile u srijedu neće se ponoviti.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Na moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana moguća je magla. Noću i ujutro tiho, popodne slab sjeverozapadnjak koji na otvorenom popodne može biti umjeren. Minimalne jutarnje temperature od 0 do 15°C, najviše dnevne većinom od 17 do 22°C.

Vrijeme će za vikend biti stabilno. Subota donosi nastavak vedrog vremena, ali i buru. Puhat će umjerena do pojačana bura, navečer s jakim udarima. Podno Velebita olujna bura. Danju toplo, većinom od 16 do 21°C, navečer pad temperature zraka.

Vedro će biti i u nedjelju. Ujutro će puhati umjerena do pojačana bura, slabit će u drugom dijelu dan. Svježije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C.

Stabilno će biti i sljedeći tjedan. Jutra će biti malo hladnije, ali danju većinom od 12 do 18°C.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij