hren
 
GOTOVO 1500 PRIJAVA ZA PROGRAM POTICAJA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA
U kratkom roku, jer javni je poziv raspisan tek početkom srpnja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zaprimilo je gotovo 1500 prijava za tridesetak različitih projekata iz programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva. Riječ je o projektima što ih ministarstvo planira realizirati u suradnji s jedinicama lokalne i područne uprave ili partnerskim institucijama, te o bespovratnim sredstvima potpore koja su namijenjena malim i srednjim trgovačkim društvima, zadrugama, ustanovama, potpornim institucijama poduzetništva i edukaciji poduzetnika. Za poduzetničke programe iz proračuna je izdvojeno 155 milijuna kuna, a javni je natječaj otvoren sve dok kompletni poticaji ne budu podijeljeni. Vrlo je znakovit dobar odaziv za projekt izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave, to više što je izgradnja poduzetničkih zona istaknuta kao jedan od prioriteta hrvatske Vlade. Za taj je projekt do sada pristiglo 97 prijava, najviše iz Ličko-senjske županije. Na području Dalmacije odaziv je, pak, zabrinjavajuće loš - u ministarstvo je pristiglo samo 7 prijava; tek jedna iz Zadarske, po tri iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, dok u Šibensko-kninskoj županiji, čini se, nema zainteresiranih za izgradnju poduzetničke zone.
Žene poduzetnice, ili one koje to tek namjeravaju postati, poslale su 165 prijava za projekt "Poduzetništvo žena", a samo 12 zainteresiranih su Dalmatinke - dvije s područja Šibenika i deset Splićanki, dok među prijavljenima nema niti jedne Zadranke ili Dubrovčanke!
Među ukupno 138 prijavljenih za projekt subvencioniranja na sajmovima ili izložbama, samo pet je prijava iz Dalmacije. Solidan je interes za projekte vezane uz poticanje proizvodnje i izvoza, kao i inovacije te novih tehnologija - od ukupno 140 prijavljenih poduzetnika deset ih je sa splitskog, sedam sa zadarskog, trojica sa šibenskog i samo jedan sa dubrovačkog područja. Najveći dio od ukupno 537 prijava za projekte iz područja obrtništva pristigao je iz Grada Zagreba, a 61 prijava stigla je iz Dalmacije; po 26 iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske, osam iz Šibensko-kninske i opet samo jedna iz Dubrovačko-neretvanske.
Do kraja mjeseca u ministarstvu će, kažu, formirati povjerenstva za svaki od trideset predviđenih programa, a prvi bi poticaji, očekuje se, mogli biti odobreni već početkom rujna.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij