hren

Prije četiri mjeseca krenula je obnova učeničke menze srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću koju je pokrenula Splitsko-dalmatinska županija kao osnivač nakon što je prije godinu dana izgorjela u požaru. Iako su prema planu, poslovi trebali biti gotovi u ožujku ove godine po svemu sudeći neće biti gotova niti do kraja ove školske godine.

- Obnova ide sporo, ali ide. Dosta je stvari koje otežavaju situaciju od vremenskih uvjeta i nekih specifičnih situacija u samoj građevini. Temelji nisu bili dobri i sada se cijela konstrukcija ojačava što je zahtijevalo i dodatno projektiranje – kazala je kratko u razgovoru Marija Kezele ravnateljica škole koja nije htjela prognozirati do kad će radovi trajati.

Naime, do sada je menza već trebala biti dobrim dijelom gotova,  jer su prema planu radovi trebali trajati oko pet mjeseci, odnosno 149 dana kako nam je ravnateljica Kezele kazala još u listopadu prošle godine. Po svemu sudeći, menza neće biti gotova do kraja ove školske godine, no tješi činjenica da će kada bude gotova zavidno izgledati. Uz restoransku uslugu za učenike Učeničkog doma škole, u prostoru će se za učenike njihove škole moći održavati i društvene aktivnosti te razna predavanja.

Prostor će biti u skladu s današnjim vremenom sa svim mogućim tehničkim dostignućima primjerenim današnjem dobu.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij