hren

Drugi dio tjedna donosi prestanak kiše, ali i povratak zime i to - na velika vrata. Dani vikenda donose mraz čak i uz obalu i na otocima. Vrijeme je za zaštiti biljke, ali i vodovodne cijevi.
Čak tri ciklonalna centra prijeći se preko Jadrana u prva tri dana novoga tjedan. To će nam osigurati puno kiše, ali i visoke temperature zraka u prvom dijelu tjedna.

Tako se na kišni prosinac i siječanj, nadovezao i kišan prvi dio veljače, a s današnjim oborinama, izvjesno je, Split će zabilježiti najkišovitiju zimu u povijesti mjerenja.

Drugi dio tjedna donosi prestanak kiše, ali i povratak zime i to – na velika vrata. Dani vikenda donose mraz čak i uz obalu i na otocima. Vrijeme je za zaštiti biljke, ali i vodovodne cijevi.

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiše će uglavnom biti ujutro, popodne će prolazno prestati, navečer ponovno početi. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, popodne će prolazno okrenuti na umjerenu do pojačanu tramontanu, ali navečer će ponovno zapuhati umjereno jugo. Bit će toplo, najviše dnevne temperature većinom od 13 do 18°C.

Oblačno će biti i u utorak. Povremeno će padati kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jugo će već prema jutru okretati na umjeren do pojačan lebić koji može imati olujne udare. Vjetar će zamjetno oslabiti u drugom dijelu dana. Toplo, najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Srijeda donosi pretežno oblačno vrijeme. Kiša će biti česta, a lokalno može pasti preko 20 litara po kvadratnom metru. Puhat će jako jugo s olujnim udarima, a popodne su ponegdje na moru mogući i orkanski udari. Navečer jugo u okretanju na oštro i lebić. Toplo, najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.

Oblačno će biti još u četvrtak ujutro. Bit će kiše, ali i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Kiša će u planinama prijeći u snijeg, a pri kraju oborine susnježica je moguća i u nižim predjelima. U drugom dijelu dana prestanak oborina. Zapuhat će umjerena bura, podno Velebita jaka do olujna. U početku toplo, popodne i osobito navečer osjetan pad temperature zraka.

U petak će biti djelomično sunčano i suho. Malo snijega može biti u graničnom području s BiH. Puhat će umjerena bura s jakim udarima. Osjetno hladnije, najviše dnevne temperature zraka od 7 do 12°C.

Subota će biti djelomično sunčana i u većini predjela suha. Malo snijega moguće je uz granicu s BiH. Puhat će umjerena, navečer i jaka bura. Podno Velebita bura će biti olujna. Temperature zraka u daljnjem padu pa će najviše dnevne temperature zraka biti od -2°C ponegdje u Zagori do 5°C ponegdje na otocima. Navečer posvuda mraz, uključujući otoke. Zbog vjetar, osjet hladnoće će biti izražen.

Nedjelja donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro jaka bura, popodne će slabjeti. Jutro vrlo hladno s temperaturama od -10 do 0°C, a najviše dnevne bit će od -2 do 4°C.

Vrlo hladno bit će i sljedeći tjedan.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij