hren

TREBAMO KOMOTNU PROMETNICU KOJOM BI GRAĐANI RUDINA MOGLI U „SELO“
Među devet mjesnih odbora koja djeluju u Kaštelima u cilju poboljšanja kvalitete života stanovnika je i mjesni odbor Rudina koji obuhvaća i najudaljenija dijelove grada podno Kozjaka poput brda Svetog Nofra i područje Sadine. Komunalna i prometna infrastruktura, te izgradnja sustava vodoopskrbe i kanalizacije najčešće su primjedbe i prijedlozi mještana, a i samih članova Vijeća ovog mjesnog odbora kojeg čine predsjednik Jure Jukić i članovi Mate Burilović, Marinko Bačić, Antonija Kljajić, Ivan Brešković, Jozo Spajić i Mijo Radić.

Da se članovi Vijeća često sastaju, formalno i neformalno te da na sastancima imaju i goste, građane koji žele prisustvovati te tako zajedno s njima dogovarati prijedloge koje upućuju službama Grada, kazao nam je Mijo Radić koji nas je upoznao sa aktivnostima i planovima Mjesnog odbora Rudine, napomenuvši kako su članovi Vijeća do sada pokazivali ozbiljnost jer nisu nikada ostali bez kvoruma.

- Naši ovogodišnji prijedlozi za program gradnje komunalne infrastrukture odnose se na izgradnju kanalizacije, potom asfaltiranje ulica Vrućine 2 i Put Sadina te asfaltiranje ulice Bufaline 2 nastaviti do Puta Stomorije. Napraviti potrebnu dokumentaciju te ishoditi potrebnu dozvolu za cestu (prema GUP-u) koja spaja Škabrnjsku ulicu s Ričivicom. Izgradnja ugibališta za autobusne postaje duž ulice Put svetog Jurja, te postaviti čekaonice, ujedno smo predložili i rekonstrukciju oštećenog asfalta duž te ulice jer je asfalt na pojedinim dijelovima ceste  pod težinom kotača propao i nastale su rupe, a po kišnom vremenu i lokve. Potrebno je i očistiti kanal slivnih voda jer nakon kiša ulice poplivaju zbog cijevi slivnih voda koje su zatrpane pijeskom. Predložili smo i izgradnju nogostupa s istočne strane kolnika duž iste ulice od Ričivice do vodospreme. Potrebno je i geodetsko snimanje ulica jer sa uređivanjem ulica koje još nisu prebačene na Grad imamo problema po cijelom mjestu, pogotovo na području Bufalina – pojasnio je Radić.

Radić se dotaknuo još jednog prometnog rješenja, gdje je potrebno ponajprije napraviti potrebnu dokumentaciju te ishoditi dozvolu za cestu (prema GUP-u) koja spaja Škabrnjsku ulicu s ulicom Ričivice. Izgradnjom te ceste te spajanjem s ulicom Gaje Radunića u Kaštel Novom, kako je kazao, Rudine bi profitirale jer bi napokon imali komotnu prometnicu kojom bi građani Rudina mogli u „selo“.

Područje Sadine i brdo Svetog Nofra

- Mještani koji žive na brdu Svetog Nofra kojima je betoniran pristupni put, bio je nakon svake kiše neprohodan za bilo koju vrstu  vozila. To je napravljeno prije svega zbog upornosti mještana koji tamo žive. Dio Sadine poviše pruge također treba brojne zahvate. Izlazi im se u susret povremeno im nasipajući put do željezničke stanice Sadine, dionica je ušla u proračun za asfaltiranje. Inače, za mještane poviše pruge trebalo bi postaviti rampu za siguran prijelaz pruge – naglasio je Radić i dotaknuo se vodoopskrbe i kanalizacije na području Rudina.

- Jako važan projekt koji bi mogao biti dovršen koncem godine odnosi se na radove vodospreme, pa bi mnogi stanovnici Rudina trebali napokon biti korak bliže dobivanju vodovodnom priključku. Ima dosta  upita stanovnika Sadina koji su zabrinuti i pitaju se hoće li i oni s ovim projektom dobiti vodu i hoće li biti dovoljno tlaka za njihovo  područje. Mjerenje kota još nije napravljeno i ne zna se točno visinska razlika između vodospreme  i željezničke stanice, ali ako i bude slabiji pritisak vode postoje brojna rješenja – kazao je Radić i napomenuo da što se tiče projekta kanalizacije da se upravo raspisuje natječaj za izvođača radova, a u trećem kvartalu ove godine radovi bi trebali započeti.

- Iz svega navedenog vidljivo je da se trudimo i nastojimo završiti započete projekte, a tako ćemo i dalje nastojati raditi za boljitak našeg mista – zaključio je Radić i napomenuo kako svi oni koji žele komunicirati s članovima mjesnog odbora mogu to učiniti neposredno ili mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij