hren

Istočno od planinarske kuće Česmina, na samom zapadu  Kozjaka, prije nekoliko dana započelo je uređenje novog protupožarnog puta i to do lokaliteta Biranj, a radove izvode Hrvatske šume.
Kako nam je kazao Ante Taraš, upravitelj Hrvatskih šuma Split,  pitanje potrebe odgovarajućeg protupožarnog puta na toj lokaciji već se određeno vrijeme dogovara  s vatrogascima i Gradom Kaštela te se napokon krenulo u realizaciju.

- Uređujemo put od osmatračnice pa do račvanja sjeverno od Svetog Ivana, jer do sada tim područjem nije mogla proći vatrogasna cisterna. Kad radovi budu gotovi bit će omogućen prolaz do točke račvanja, odakle se može prema Vučevici, Sv. Ivanu, Kevinoj jami. Radi se o dužini od 2,1 km puta, a pri radovima posebno se pazi na arheološke iskope, odnosno gradinu te će put biti udaljen od njih jedno 300 metara, a projekt je rađen u suradnji s Muzejom grada Kaštela i prema njihovim preporukama.  Ako nas posluže vremenske prilike, cijeli posao trebao bi biti gotov u sljedećih 15-ak dana – kazao je Taraš.

Za vrijeme radova istočno od planinarske kuće Česmina postavljena je rampa kako se ne bi ulazilo na gradilište, a kako nam je Taraš nadodao, rampa će i u budućnosti ostati na tom mjestu jer ne žele da novi protupožarni put zauzmu limeni ljubimci. Pravo prolaza prvenstveno će imati vatrogasci, članovi bratovštine Sv. Ivana, članovi lovačke udruge koja djeluje na tom području te šumari.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij