Ukupno 145 učenika i studenata potpisali su ugovore o stipendiranju s Gradom Kaštela, koji je i ove godine proveo natječaj za stipendiranje uspješnih studenata i učenika te onih koji uz uspjeh ostvaruju pravo i na stipendije prema socijalnom statusu.

Za školsku/akademsku godinu 2020./2021. pravo na stipendije Grada Kaštela ostvarilo je 25 učenika prema uspjehu i 27 učenika prema socijalnom statusu, a 78 stipendija dodijeljeno je studentima prema uspjehu dok ih je 15 studenata dobilo prema socijalnom statusu.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno, a studentske 1 000 kuna mjesečno za 10 mjeseci u godini što je ukupno 1,15 milijuna kuna proračunskih sredstava.

- Ove godine smo povećali broj stipendija i iznos sredstava s obzirom da su prethodnih godina učenici dobivali 400, a studenti 800 kuna. Uzimajući u obzir situaciju s pandemijom, odlučili smo dodatno nagraditi najuspješnije mlade ljude u našem gradu jer oni su naša budućnost. Riječ je o stvarno vrijednim učenicima i studentima za koje se nadam da će uspješno nastaviti i dalje, a Grad će ih sa zadovoljstvom pratiti – istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Denis Ivanović.

Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna, bit će isplaćene idućih dana, a stipendije će primati zaključno sa završetkom akademske i školske godine, do 30. Lipnja, javlja Grad Kaštela.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada