SKLIZAK TEREN I NEADEKVATNA OBUĆA
Lijepo i sunčano vrijeme koje nas je pratilo prvog dana vikenda mnoge je izmamilo vani na otvoreno. I dok su jedni ovaj predivan, naizgled proljetni dan, proveli u šetnji uz more, drugi su izabrali Kozjak čije su strme padine uz neadekvatnu obuću često jako opasne za one koji ne poznaju ovu planinsku ljepoticu. Tome svjedoče i članovi HGSS-a koji su tijekom subote na tome području imali dvije intervencije.

Naime, u subotu u 12.50 sati preko Centra 112 na dežurni telefon HGSS-a stigla je dojava o ozljedi četrdesetgodišnjeg muškarca na Kozjaku. Prema vrhu sv. Ivan – Biranj krenulo je osam članova stanice Split te pet suradnika iz Splita i Kaštela. Nakon sat vremena stigli su do unesrećenog. Radilo se o ozljedi noge i kuka ali nije bilo otvorenih rana. Unesrećeni je transportiran u UT nosiljci do prve prometnice nakon čega je predan liječnicima hitne pomoći, objavio je HGSS Split, a prenosi ispostava Kaštela na svojoj facebook stranici.

Navode i kako su tijekom transporta imali još jednu intervenciju. Zatekli su ozlijeđenog jedanaestogodišnjeg dječaka sa ocem. Imao je ozljedu noge s otvorenom ranom. Ozljeda je sanirana te je dječak također predam hitnoj pomoći zajedno s prvim unesrećenim.

Uzrok nesrećama je bio sklizak teren sa sjeverne strana Kozjaka i neadekvatna obuća, napominju iz HGSS-a koji često upozoravaju sve one koji žele boraviti u prirodi i uživati u njenim blagodatima da je nužna adekvatna obuća i odjeća, te da je potrebno voditi računa o bateriji mobitela, kako bi u situacijama poput ovih, mogli pozvati pomoć.

 

Foto: HGSS Split


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij