hren

Uletio sin Blesi: Hvaljen Opus Dei!
Vazda Opus Dei! - odgovorili smo mu Zakonita i ja, dok smo srkali talog taloga talogova taloga od taloga kave.

Blesi, da je jedva došao, jer je Ulica Ante Pavelića zagušena, jer su radovi na postavljanju ploče Trga Heinricha Himmlera, pa je morao okolo, ulicom J. Goebbelsa, pa prečicom, ulicom Hasse i Brune, da bi napokon izbio na glavni Trg Adolfa Hitlera. I evo ga doma.

Znate li da je Hitler bio jako dobar čovjek, dobričina. To nam je rekla profesorica. Njega je poštovao i sveti Escriva, osnivač Opusa Dei, njega i Francisca Franca. Rekao je, ne Hitler, nego sveti Escriva, čekaj, imam zapisano: "Hitler protiv Židova, Hitler protiv slavenskog, to znači Hitler protiv komunizma". Pa nam je pričala i kako ono što je dobri Adolf uradio i nije bio genocid nad Židovima, nego se samo ponovila priča iz Biblije o genocidu nad Kanaancima koje je Bog istrijebio zbog njihove izopačenosti. A tu u prilog moramo dodati još jednu izjavu svetog Escrive, onu da Hitler nije pobio 6 milijuna nego samo 4 milijuna Židova. Vidiš što ti je neprijateljska propaganda. Ali to kod nas ne pali, jer dobri stari Adolf sve je popularniji, kako kod starih, tako i mladih, popularnost mu se širi brže od kuge, kolere i Španjolske gripe zajedno, brže od radijacije, pa je za očekivati da i taj dobri čovjek bude proglašen svecem; o, kako bi to bilo paveličanstveno. Pa da imamo blagdan Adolfovo 20. travnja uz mise i sve počasti, samo deset dana od centralnog blagdana, baš kao i na Pavelićevo. Eto, napokon smo dočekali pravu istinu o njemu i svim raćima i poraćima, a da ne govorimo o tadašnjem HNK Jasenovac, koji su tek partizani pretvorili u Jasenovac. He, ha, haaa! He, he, heeeilll Opus Deiiiil! Ha, ha, haaaa, napokon možemo kazati, kaže profesorica, bez straha, tko iza svega ovoga stojiii, tko je iza svega stajaooo i prijeeee!

Ajd, smiri se, sine Blesi, kao da si se instant negdje napušio. Dakako da znamo, rekla je Zakonita, meni je prijateljica puno o dobrom starom Adolfu pričala, nakon mise, ono kad je don Paško u propovijedi bio rekao kako je gnjusan i gadljiv čin ta umjetna oplodnja, a kasnije dodao da se seksati treba samo u plodne dane.

Ma, čekaj, rekoh, zar don Paško nije u celibatu? Kako on zna sve to o seksu i te stvari?
A Zakonita, da vidi mene sad, pa zar nisu biskupi bili organizirali predavanja o ginekologiji. Znaju oni to.
A kako će don Paško znat koje je dijete začeto umjetno, a koje prirodno, kad mu ga donesu na krštenje. Neće valjda pitat mater i oca?
Dakako da hoće? Vidi tebe sad!

Blesi sine, kad ćeš i ti za Irsku? Vidiš da je ovdje nezaposlenih sve manje, jer su otputovali, a i ti ćeš, možda, jednog dana ipak završiti školu, pa makar ti u Mostaru kupili diplomu, jer ovdje su ti svake godine knjige besplatne, ali ne jer si stipendist, nego jer si ponavljač i...

Zakonita skočila i da neće, nije on dezerter. Nisi čuo biskupa našeg Košića opusdejca?!
Kako dezerter, nismo u ratu, samo u ratu su dezerteri!
Ona, da ovo i jest rat protiv udbaša, komunjara, yugonostalgičara, Srba, Židova i svih koji nisu s nama. Sreća da su se, Oreškoviću prajministru hvala - a koji je bajdvej pitao koliko košta Slavonija, pa to možda ima veze, hehehe, s ovim iseljavanjem iz iste, da se njemu napravi mjesta - u njegovo doba probudili spavači Opusa Dei i počeli djelovati onako žešće. Kako je samo naša Bruna lijepo bila najavila da će svi Romi biti zakinuti za financije. A i što bi im trebale tamo di bi ih ona poslala, je li, hehe. Pa naš Hasso, naša dika, što taj sve radi, eee, da nam je više takvih, gdje bi nam bio Jasenovac. Malo mu je falilo da ukine sve neprijateljske neprofitne udruge i medije. Pa Batarelo, Davor Ivo Stir, Kovač, naša liepa plavka Željkica Markić, koja će, faaala više Bogu, napokon istjerati i zadnjega Srbina i Židova, kako iz Sabora, tako iz kompletne Liepe Naše... Koja će to samo bujica biti. Pa svi ostali koji su odjednom izgmizali, tj., probudili se, je li, kao što sam već rekla - spavali ljudi, a neki došli iz Kanade, kao naš proslavljeni detektor udbaških aveti Glasnovich, pa ona CSI NDH Ruža policajka... Eh, da je više takvih!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij