hren

DUDANOV PARK OD KORISTI ZA CIJELU ZAJEDNICU
Grad Kaštela u ovu je godinu ušao s nekoliko velikih komunalnih projekata čija je realizacija u tijeku. Neka od gradilišta na kojima se izvode radovi tih projekata jutros je, kako bi utvrdio dinamiku poslova, posjetio gradonačelnik Denis Ivanović sa suradnicima.

Gradonačelnikov posjet gradilištima započeo je na gradilištu vodospreme Rudine 2, kojom će se, za nešto više od godinu dana, osigurati voda iz vodovodne mreže za stotinjak kućanstava na području Rudina te izgradnja tlačnog cjevovoda kojim će biti poboljšanja kvaliteta vodoopskrbe za približno 300 kućanstava.

- Projekt je vrijedan nešto više od 7 milijuna kuna, a njime će se pokriti oko stotinjak kućanstava koji do sada nisu imali vodu u sjevernom dijelu Rudina pa i malo prema istoku. U isto vrijeme radi se i kilometar novog tlačnog cjevovoda, koji će spajati vodospremu Rudine 1 i ovu vodospremu, a čime će se popraviti pritisak vode za približno 300 objekata. Time će 99 posto kućanstava na području Rudina napokon imati odgovarajuću opskrbu pitkom vodom iz cjevovoda – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Ivanović te ustvrdio da je obveza i zadaća Grada osigurati ovom stanovništvu odgovarajuću komunalnu infrastrukturu.

Izvođači radova na vodospremi su Lavčević i Dom commerce. Investitor cijelog projekta je Grad Kaštela, a nakon izgradnje nove vodospreme ista će biti predana na upravljanje Vodovodu i kanalizaciji. Rok za dovršetak radova je početak proljeća 2022. godine.

A već ovog ljeta trebali bi završiti nedavno započeti radovi na uređenju Dudanovog parka u Kaštel Kambelovcu, koji bi u budućnosti trebao biti centar pojedinih kulturnih i društvenih događanja u Kaštelima, kazao je na drugom gradilištu kojeg posjetio gradonačelnik Ivanović.

- Park je površine nešto manje od 6 tisuća metara četvornih i dugo godina je bio zapušten. Park će ovim projektom dobiti staze, šetnicu, dječje igralište, tribine, ljetnu pozornicu, a dio će ostati zelena površina za šetnje i rekreaciju građana – upoznao je nazočne s osnovama projekta kaštelanski gradonačelnik.

Kako je kazao Ivanović, vrijednost radova je oko 2,2 milijuna kuna, od čega se 85 posto financira iz europskih fondova.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij