Na snazi su nova pravila o oslobođenju od PDV-a i trošarine za robu.
Putnici iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima s Hrvatskom ovih dana su šokirani novim pravilima. Naime, od 1. siječnja na snazi je novi pravilnik o oslobođenju od PDV-a i trošarine za robu uvezenu u osobnoj prtljazi osoba koje putuju iz trećih država, u koje spada i BiH.

Prema novim pravilima, umjesto deset kutija cigareta, koliko su do sada putnici mogli bez plaćanja davanja prenijeti u osobnoj prtljazi, od početka 2021. preko granice mogu ponijeti samo dvije kutije, piše bosanskohercegovački Večernji list.

Pri unosu robe u carinsko područje Europske unije, u osobnoj prtljazi putnika oslobađanje od uvoznih davanja odnosi se na sljedeće količine duhanskih trošarinskih proizvoda: 40 cigareta, 20 cigarillosa (pri čemu se cigarillosom smatraju cigare neto težine do tri grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duhana za pušenje, 50 grama grijanog duhanskog proizvoda, 10 mililitara e-tekućine te 50 grama novih duhanskih proizvoda.

Bez davanja se može prenijeti, alkohol i alkoholna pića s udjelom alkohola većim od 22% vol. ili nedenaturirani etilni alkohol s udjelom alkohola od 80% vol. i više u količini do 1 litre ili alkohol i alkoholna pića s udjelom alkohola 22% vol. i manje također do 1 litre ili mirno vino, 2 litre.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada