ŽUPA KAŠTEL STARI DONACIJAMA ĆE SAGRADITI KUĆU OBITELJI MARINOVIĆ U STRAŠNIKU
Potresom pogođenim područjima na Baniji već od prvog dana priskočili su u pomoć brojni Kaštelani, organizirajući se na sve moguće načine, preko društvenih mreža, raznih udruga, župnih Caritasa, prikupljajući odjeću, hranu, higijenske potrepštine, građevinski materijal i sve ono što je u tim trenutcima bilo potrebno ugroženom stanovništvu Siska, Petrinje i okolnih mjesta.

Veliko srce mnogi od njih nastavili su pokazivati i u danima koji su uslijedili, pa je teško i nabrojati  sve one koji su nesebično pomogli, a u prikupljanje novčanih sredstava, hrane i ostalih potrepština uključile su se odmah i kaštelanske župe. Tako su i milodari prikupljeni  na nedjeljnim svetim misama namijenjeni upravo potrebitima na Baniji, no korak dalje otišla je župa Kaštel Stari, čiji župljani već doniraju sredstva za izgradnju nove kuće obitelji Marinović u Strašniku.

Kako se može vidjeti i na facebook stranici Župe, Staroseljani su uz nekoliko punih kombija koja su otišla potrebitima, nakon prošlotjednog posjeta župnika don Franka Prnjaka potresom pogođenom kraju, odlučili pomoći i izgradnjom montažne kuće toj peteročlanoj obitelji.

Do sada je tako prikupljeno preko 45 tisuća kuna, a don Franko se potrudio tiskati i letke s fotografijom obitelji Sandre i Andrije Marinović s njihovih troje djece, kao i njihove kuće, u potpunosti nastradale u potresu i proglašene neupotrebljivom, odnosno označene crvenom oznakom, te planom pomoći, kako bi župljani znali kome točno pomažu.

Tvrtka u kojoj je glava ove obitelji zaposlena, obvezala se napraviti temelje za novu obiteljsku kuću, a svi oni koji se žele priključiti ovoj hvalevrijednoj akciji mogu novac uplatiti direktno na račun župe, koji se može naći na njenim stranicama, s naznakom za žrtve potresa, ili donijeti ga osobno u župni ured.

O napretku akcije i izgradnje kuće župljani će biti informirani na svetim misama i na stranici župe, kao i o trenutku kad se prikupi dovoljno sredstva za njen dovršetak. Vjerujemo kako će to biti uskoro s obzirom da su Kaštelani već bezbroj puta pokazali koliko srce imaju kad je u pitanju pomoć onima koji je trebaju...

 

Foto:župa Sv. Ivana Krstitelja (facebook)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij