hren

U nedjelju se očekuju velike temperaturne razlike u sjevernoj i južnoj Dalmaciji

Dosadašnji tijek zime donio je puno kiše, puno dana s jugom i temperature zraka koje su većinom bile nešto iznad prosjek. Ipak, barem u najvišim planinama pale su značajne količine snijega.

Posljednjih se dana u medijima dosta spominje mogućnost padanja snijega sljedećih dana. Snijegu se na obalu, a osobito na otocima Dalmacije ne treba nadati. Ipak, u Dalmatinskoj zagori bit će oborina, često na granici kiše i snijega, a u višim predjelima Zagore to će biti snijeg.

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabu kišu. Snježna granica u Zagori bit će na oko 600 metara nadmorske visine, na obalnom gorju oko 900. U drugom dijelu dana postupan prestanak oborine. Puhat će slaba do umjerena bura, jača navečer podno Velebita. Minimalne jutarnje temperature od 2 do 9°C, najviše dnevne tek malo više.

Veći dio subote bit će suh. U početku promjenjivo, bit će i sunčanih razdoblja. Kasno popodne na jugu Dalmacije jače naoblačenje s kišom, proširit će se navečer na srednju i dio sjeverne. Uz obali na otocima padat će slaba kiša, u Zagori oborine na granici kiše i snijega, a u planinama i višim predjelima Zagore bit će i snijega. Puhat će umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 5 do 12°C.


Očekivana sinoptička situacija u nedjelju naevčer

Nedjelja donosi pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, a navečer uz lokalne pljuskove s grmljavinom. Snježna granica u sjevernoj Dalmaciji bit će nekoliko stotina metara nad morem, a na jugu Dalmacije kiša će padati i u planinama. U većini predjela puhat će umjerena do pojačana bura, na jugu će popodne zapuhati jugo. Sredinom dana temperature zraka od 2°C na kninskom području do visokih 15°C na krajnjem jugu Dalmacije.

Promjenjivo uz povremenu kišu i snijeg u planinama bit će početkom tjedna, a od četvrtka su mogući bura i zahlađenje.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij