hren

Sabor je 18. prosinca 2020. godine donio Zakon o eksplozivnim tvarima, čime je zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3. Od danas je taj akt na snazi, na što su sa zadovoljstvom podsjetili prijatelji životinja.

Mnogi uzaludni apeli da se ne puca zbog potresa pokazuju da je zakonska zabrana jedino rješenje.

Iz udruge Prijatelji životinja mole građane koji posjeduju petarde i redenike da ih predaju MUP-u ili vrate u trgovine gdje su ih kupili s obzirom na to da je 2. siječnja 2021. stupila na snagu zakonska zabrana prodaje i uporabe petardi i redenika kategorija F2 i F3. Ujedno zahvaljuju svima, iako malobrojnima, koji su se odazvali apelu policije i mnogih drugih koji su pozivali da se ne ispucava pirotehnika, između mnogih opravdanih razloga i zbog stradalih u potresu te ljudi prestrašenih podrhtavanjem.

Prijatelji životinja ističu da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njezine građane, kao i za sve životinje. Vjeruju da je ovo samo prvi značajan korak da se Zakon o eksplozivnim tvarima u potpunosti ispravi u smjeru potpunog ograničenja uporabe pirotehnike koja je opasna kada se nađe u rukama građana, što pokazuju i nove brojne ozljede djece, odraslih i životinja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij