hren

U kasnim večernjim satima na moru pred Splitom je bilo i grmljavine

Prvi dan 2021. u Dalmaciji je uglavnom protekao u znaku suhog vremena. Još protekle noći puhala je tramontana, no tijekom dana vjetar je okrenuo jugo, najavljujući poduži niz ciklonalnih, nestabilnih dana.


Satelitska snimka naoblake i procjena oborina u ponoć otkriva nevrijeme na moru kod Splita (Vrijeme & radar)

Prema podacima DHMZ-a, jugo je do ponoći u Splitu imalo olujne udare do 72 km/h, na Rabu 68 km/h, a u Kaštel Štafiliću 50 km/h.

Oborine su tijekom večeri prišle s mora, a u kasnim večernjim satima na moru pred Splitom je bilo i grmljavine. Trogirsko područje je primilo najviše oborina. U kratko vrijeme je palo oko 25 litara kiše po kvadratnom metru, a lokalno je bilo i bujica.


Oborine do ponoći (Pljusak.com)

U subotu nas očekuje jako jugo s olujnim udarima što će donijeti određene poremećaje u prometu morem. Povremeno će biti kiše, a jugo će dodatno povisiti temperature zraka, osobito jutarnje i večernje. Sljedećih desetak dana nije na vidiku dan bez barem malo kiše, a pojedini dani donose i obilnu kišu. Pravo zime sljedećih sedam dana nema na vidiku, no osobito bi od utorka u planinama trebao pasti vrlo obilan snijeg.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij