hren

NAJVIŠE PROBLEMA GRAĐANIMA UZ OBALU
Iako su orkanski udari juga zajedno s plimom, sinoć „potopili“ dio obale u Kaštelima, posebno u Kaštel Sućurcu  i ponovno stvorili cijeli niz problema građanima koji tamo žive, žurne službe nisu imale previše  poziva za intervencijama.

Iako je poneki poziv stigao na adrese kaštelanskih vatrogasaca, oni nisu mogli ništa posebno učiniti, jer su plima i jugo stalno nanosili more pa je bilo kakva reakcija bila „Sizifov“ posao, a u nekim situacijama radilo se i o manjoj količini vode u centimetrima, pri čemu  pumpe ne mogu funkcionirati.

Vatrogasci DVD-a Mladost imali su  intervenciju na stupu od struje u Kaštel Sućurcu, a nakon reakcije obavijestili su nadležne u HEP-u, koji će  ga vratiti u funkciju.
Vatrogasci iz Kaštel Gomilice intervenirali su na prodiranju vode u jedan obiteljski objekt, dok su Donjokaštelani imali intervenciju na manjem požaru travnate površine pokraj groblja u Kaštel Štafiliću, no požar je ugasila sama kiša.

U Vlastitom komunalnom pogonu Grada Kaštela sinoć nisu imali nikakvih dojava o problemima u sklopu svojih nadležnosti. Jutros su djelatnici krenuli u obilazak javnih površina i utvrđivanju stanja, a uhvatili su se u koštac i s čišćenjem kamenja i drugih nanosa, koje je more izbacilo na obalu u svim kaštelanskim mjestima.

Djelatnici tvrtke Zeleno i modro već u prvim jutarnjim satima očistili su posljedice nekoliko manjih odrona na cesti za Malačku.

Divljanje juga u Gomilici fotografirao je Marko Moravec...

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij