hren

Snježna granica u planinama će se sve više spuštati, a u subotu navečer je susnježica moguća u nekim nižim predjelima Zagore

U Božić smo ušli s iznimno visokim temperaturama zraka za dio godine. Na Jadranu su tako ponegdje temperature u ponoć bile 15 ili čak više Celzijevih stupnjeva.

Temperature zraka u 1 sat iza ponoć (Pljusak.com)

Sredozemna ciklona donosi nam promjenu vremena koja će u dane vikenda uvjetovati prolazno zahlađenje.

Petak (BOŽIĆ) donosi umjereno do znatno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, a na sjeveru Dalmaciji povremeno će biti pljuskova i grmljavine. Ponegdje će pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Krajem dana kiša će prijeći u snijeg iznad 1000 metara nadmorske visine. Veći dio dana puhat će umjereno do pojačano jugo. Popodne će se bura sa sjevernog Jadrana širiti na srednji, no jake bure bit će samo podno Velebita. Veći dio dana toplo, najviše dnevne temperature zraka većinom od 10 do 16°C. Krajem dana i osobito navečer početak zahlađenja.

Vikend donosi umjeren pad temperatura zraka. U subotu će biti promjenjivo, povremeno uz kišu. Moguća su kraća sunčana razdoblja. Snježna granica u planinama će se sve više spuštati, a navečer je susnježica moguća u nekim nižim predjelima Zagore. Puhat će umjerena do jaka bura, u drugom dijelu dana će biti i olujnih udara, podno Velebita orkanskih. Bit će osjetno hladnije u odnosu na prethodne dane. Sredinom dana bit će od 4°C ponegdje u Zagori do 12°C na vanjskim otocima.

U nedjelju i dalje promjenjivo. U Zagori će biti kiše i snijega, uz obalu kiše, ali je ujutro ponegdje moguća susnježica. Još u početku bura, prestat će do kraja dana i na moru navečer okrenuti na jugo. Jutro hladno, u Zagori uz mraz, a slab mraz moguć je ponegdje uz obalu sjeverne Dalmacije. Najviše dnevne temperature bit će od 3°C ponegdje u Zagori do 11°C na vanjskim otocima.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij