hren

Tijekom božićnih blagdana povećana je opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja božićnih dekoracija. Stoga je Hrvatska vatrogasna zajednica pokrenula promotivno preventivnu kampanju kako bi upozorila građane na potencijalne opasnosti od izbijanja požara zbog neispravnih božićnih ukrasa.  Prigodni plakati s preventivnim porukama su postavljeni u 25 hrvatskih gradova.

Božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca.
Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj. Božićno drvce ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu. Vatrogasci savjetuju da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se ne koristi neispravna božićna rasvjeta.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice poručuju da pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce te napominju da ukoliko primijetite požar odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij