hren

Nakon rebalansa proračuna Splitsko-dalmatinske županije potpisana je izmijenjena Odluke o raspodjeli, kojom ukupno dodjeljuju 270 potpora za poduzetnike početnike sa ukupnim iznosom od  7 milijuna i 204 tisuće kuna. Među prijavljenima koji su zadovoljili uvjete potpore za poduzetnike 14 ih je iz Kaštela.

Sukladno ovoj Odluci,  po rebalansu su odobrili 168 zahtjeva, zahtjeve svih poduzetnika početnika koji su ispunili uvjete iz javnog poziva (poduzetnici koji posluju do dvije godine i oni koji upošljavaju najmanje jednu osobu ili su sami zaposleni na puno radno vrijeme). Potpore su u funkciji poticanjaosnivanjairazvojagospodarskihsubjekatauvećinskomvlasništvupodnositelja. Navedeni prijavitelji u trenutku podnošenja prijave su zapošljavali 432 radnika.

Uvjete iz Programa iz javnog poziva, prema adresi prijavitelja, zadovoljili su iz Splita njih 77, Sinja 31, Solina 24, Makarske 18, Imotskog 17, Kaštela 14, Trilja 13, Podbablja jedan, po njih sedam iz  Otoka kod Sinja, s otoka Brača i Trogira, po četiri zahtjeva iz Lovreća i Podstrane, po tri zahtjeva iz Runovića, Prološca, Ciste Provo, Klisa, Dicma, Hrvaca, Dugog Rata i Omiša, po dva zahtjeva iz Vrgorca, Tučepa, Zmijavaca, Dugopolja i s otoka Visa, te po jedan zahtjev iz Šestanovca, Žrnovnice, Baške Vode i Tugara.

Mjere su predviđene zapoduzetnike početnike, žene poduzetnice, za očuvanje tradicijskih djelatnosti te poduzetnicima početnicima čije je poslovanje otežano pandemijom COVID-19.

Po programu potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko dalmatinske županije za razdoblje 2014-2019. godine, ukupno je dodijeljeno 9.802.668 kuna, s prosječnim iznosom potpore 18.536 kuna.

Na dan 31. prosinca 2019. godine svi oni su imali  1.184 zaposlenih.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij