hren

Pri komunikaciji s vlasnicima ugostiteljskih objekata s područja grada Kaštela, utvrdili smo da većina restorana, konoba, fast foodova, zalogajnica i drugih radi do 22 sata, što su neki obrazložili svojim izborom, a neki propisanim mjerama i odlukama nacionalnog Stožera. Međutim, kako nas je informirala načelnica gradskog Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić, odluka o radnom vremenu do 22 sata nije više na snazi.

- Odlukom o djelomičnom zatvaranju ugostiteljskih objekata, u kojima je ostavljena mogućnost dostave hrane ili preuzimanja na vratima ugostiteljskog objekta, nema potrebe za ograničavanjem radnog vremena što je bilo uvedeno kako bi se smanjile gužve i okupljanja unutar objekata.

Kako sam informirana iz nacionalnog Stožera, svi ugostiteljski objekti dostavu i preuzimanje hrane mogu obavljati tijekom svog radnog vremena koje im je utvrđeno rješenjima o obavljanju djelatnosti i u skladu s propisima Grada Kaštela – naglasila je Matok Bosančić.

Prema ovoj informaciji, kazala je, postupaju i redari, policijski službenici i pripadnici civilne zaštite koji kontroliraju rad ugostiteljskih objekata te neće upozoravati one koji rade u skladu sa svojim redovnim radnim vremenom.

No, upozorenja i kazni bit će za okupljanja ispred i uokolo ugotiteljskih objekata, gdje ljudi dolaze preuzeti hranu.

- Još jednom naglašavam da se hrana i piće ne smiju naručivati direktno u objektu ili na vratima objekta, već se to mora odraditi telefonski te će ugostitelj utvrditi točno vrijeme kada kupac može doći po pripremljenu hranu i drugo.  Pri tome mora voditi računa da ne dogovara preuzimanje od strane više kupaca u isto vrijeme i tako izbjeći moguće okupljanje.  Svi oni koji ne budu poštivali ovu mjeru bit će upozoreni, a nakon toga slijedi i prijava Državnom inspektoratu.  Ujedno, u slučajevima kršenja pojedinih mjera policijski službenici izdaju prekršajne naloge. Kazne nisu zanemarive, a najveća kazna je ipak saznanje da nepropisnim ponašenjem ugrožavaš nečije zdravlje – ustvrdila je načelnica, naglasivši da se nepridržavanjem ovih mjera, zbog neučinkovitosti, uskoro mogu donijeti još teže mjere, koje bi mogle uvesti dodatne zabrane pojedinim djelatnostima, a to nikome nije u cilju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij