hren

NJIH SEDMERO ZA SEDAM KAŠTELA
Stanovnicima nebodera u Šimićevoj ulici u Splitu, prije nekoliko dana nije bilo svejedno gledati i slušati kako im sedmero vatrogasaca, u punoj opremi, trče od prizemlja do zadnjeg  kata njihovog nebodera. I to ni manje ni više nego vatrogasci iz Kaštela. No, odahnuli su kada su saznali da ipak nije riječ o nekoj opasnoj vatrogasnoj akciji, već još jednom humanitarnom djelovanju kaštelanskih vatrogasaca.

Sedmero vatrogasaca, koji su predstavljali svaki od sedam Kaštela, ali i svoja društva DVD Mladost, DVD Kaštel Gomilica i DVD Kaštela te JVP Split, uključili su se u humanitarnu utrku Zagreb Firefighter Stair Challenge, kojom se nastoji pomoći udruzi Kolibrići u prikupljanju sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanja troškova liječenja ugrožene djece različitih dijagnoza.
Ovu utrku već godinama na Dan volontera organiziraju zagrebački vatrogasci i održava se u Zagrebu, a Kaštelani su redovni sudionici.

Međutim, ove godine utrka je zbog pandemije održana virtualno, odnosno u različitim gradovima, a kaštelanski vatrogasci  Ante Petrović, Špiro Radunić, Ivan Mornar, Josip Deanković i Mario Grgić te dvije dame u vatrogasnim redovima Ivana Borozan i Irena Bošnjak spremno su prihvatili i sudjelovanje na ponešto drugačiji način.

Kako je u utrci potrebno pretrčati 666 stepenica, na području Kaštela nije bilo moguće pronaći odgovarajući objekt, pa su zato nakratko preselili u Split, no iako ima 16 katova ni neboder u Šimićevoj nije imao dovoljno etaža pa su sve stepenice u njemu morala pretrčati dvaput.

- Ma nije nam bilo teško, brzo smo to pretrčali i što je najvažnije, platili smo startnine, utrku smo odradili i tako doprinijeli prikupljanju sredstava za Kolibriće – kazao nam je kratko Špiro Radunić.

Kako su u traženju objekta gdje će utrku odraditi, razgovarali i s nadležnima na gradilištu najviše zgrade u Splitu, no zbog sigurnosti jer su građevinski radovi još u tijeku utrka im tamo nije bila dozvoljena, kod kaštelanskih vatrogasaca odmah se rodila ideja da bi jednog dana mogli organizirati humanitarnu utrku u toj zgradi, a koja bi bila u korist neke udruge s područja srednje Dalmacije.
Kažu da su nadležni njihovu ideju odmah prihvatili pa kad se najviši objekt u Splitu dovrši, vatrogasci će imati priliku trčati na ukupno 32 etaže, koliko će ih biti pod zemljom i nad zemljom.

Svakako, vrijedi ih podržati u namjerama.

Foto: vatrogasci


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij