hren

BLAGDANI, TRADICIJA, BOŽIĆNE PRIČE I KNJIGE
Početak prosinca poslovično je i vrijeme početka blagdanskih događanja u Gradskoj knjižnici Kaštela, pod nazivom Adventska i božićna priča, koja će se za razliku od prethodnih godina, ove godine održavati virtualno. Na web stranici, kao i na Facebooku te YouTube kanalu Gradske knjižnice Kaštela, organizatori su pripremili cijeli niz kreativnih radionica, izložbi, pričaonica, književnih preporuka te natječaj i nagradnu igru.

Tako je za sve zainteresirane organiziran virtualni likovni i fotografski natječaj „Moja Kaštila u vrime o’ Božića“, koji je započeo 4. prosinca, a trajat će do 28. prosinca.
Likovni i fotografski radovi pristigli na ovaj natječaj trebaju tematski odgovarati natječaju, odnosno moraju sadržavati kaštelanski i božićni motiv ili detalj, kao što su kaštelanski kašteli, kalete, ulice, rive, crkve i zvonici, okićene kuće i domovi u vrijeme Došašća i Božića, adventski i božićni ugođaj u Kaštelima, božićni tradicijski običaji i pripreme za Božić u Kaštelima i kaštelanskim domovima, poput  blagdana sv. Nikole i sv. Lucije, sijanja pšenice, kićenja bora i izrade jaslica, pripreme tradicionalnih kaštelanskih božićnih jela, odlazak na sv. misu polnoćku za Božić i drugo.

- „Uhvatite“ najzanimljivije trenutke fotoaparatom ili nacrtajte nešto što vas je posebno „dotaknulo“. Sve vam može biti inspiracija… i čitanje knjiga i slikovnica o Božiću na nekoj od kaštelanskih lokacija, i priprema božićnih kolača u toplini domova dok vatrica pucketa, slušanje i pjevanje tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama… ali sve mora biti vezano uz pripremu za dolazak Božića i sam Božić u Kaštelima. Budite kreativni i uhvatite najzanimljivije trenutke u našim Kaštelima u najljepšem razdoblju u godini – poručili su iz GKK.

U natječaju mogu sudjelovati sve dobne skupine, s tim da će priznanja i prigodne nagrade biti dodijeljene radovima koji dobiju najviše oznaka sviđa mi se u kategorijama dječji vrtić, niži i viši razredi osnovne škole, srednja škola i odrasli.
Likovne i fotografske radove zainteresirani mogu slati u .jpg formatu putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 27. prosinca.

Kao predmet poruke navedite Moja Kaštila u vrime o Božića, a u tijelu poruke navedite naslov rada i osobne podatke: ime i prezime, godinu rođenja, adresu i broj mobitela te za odrasle suglasnost za objavu rada, a za djecu još i razred i školu ili dječji vrtić koji pohađaju te broj mobitela roditelja ili mentora, uz priloženu suglasnost roditelja ili mentora.
Sv radovi će biti objavljivani na službenoj Facebook stranici GKK po redoslijedu pristizanja, dok će po svršetku natječaja svi radovi biti objavljeni u Facebook galeriji na FB stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Među novostima ovogodišnjih događanja je nagradna igra „GKK darove dijeli – pogodi i osvoji nagradu“. Svakog četvrtka GKK nagradit će najbrži odgovor na pitanje koje će biti postavljeno na njihovoj Facebook stranici.
Od ostalih događanja u „Adventskoj i božićnoj priči“ izdvajamo virtualni kaštelanski književni klub, koji će imati sastanke na Facebook stranici GKK,  za odrasle srijedom u 20 sati, a za djecu utorkom u 19 sati, predstavljanje priča o sv. Nikoli Pere Eranovića iz njegove neobjavljene zbirke božićnih priča za djecu te čitanje božićnih priča, koje će čitati Hrvoje i Diana Zalar.
Tu je još i predstavljanje božićne slikovnice  „Dogodovštine puhice Sare“ Ante Jergana, čitanje božićnih priča, koje će čitati najbolji kaštelanski čitači, još jedna emisija „Zdravi i veseli bili“ na temu blagdana i drugi zanimjlivi događaji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij