Pitali smo odgovorne u HEP-u što se događa te su nam iz Sektora za korporativne komunikacije odgovorili

Gotovo svi dalekovodi na području Kaštel Sućurca uskoro bi trebali biti uklonjeni, doznajemo iz HEP-a, što će rezultirati kvalitetnijom opskrbom električne energije potrošača na tom području. Nekoliko nam se naime naših čitatelja požalilo kako, pogotovo posljednjih dana, u Sućurcu ‘nestaje struje’.

Ispadanja iz energetske mreže dogodila su se desetak puta, uz povremene padove napona pa su naši čitatelji prilično zabrinuti za tehničke uređaje, ali i za normalno funkcioniranje – od grijanja preko kućanskih poslova do pripreme hrane, teško je planirati svakodnevni život. Tvrde kako minimalna promjena vremenskih uvjeta uzrokuje probleme, a ponekad do nestanka električne energije dolazi naizgled i bez očitog uzroka.

Pitali smo odgovorne u HEP-u što se događa te su nam iz Sektora za korporativne komunikacije doista brzo odgovorili:

‘Radi se o području Kaštel Sućurca gdje probleme na dalekovodima najčešće uzrokuje jak vjetar ili grmljavinsko nevrijeme, a što se kod korisnika reflektira kao ostanak bez električne energije ili pad napona. Iz tog razloga, prije nekoliko godina krenulo se u izradu dokumentacije za ishođenje građevinskih dozvola za podzemno kabliranje navedenih dalekovoda.

Tako je nedavno kabliran dalekovod od Vrila prema Vatrogasnom domu u Kaštel Sućurcu, dok je upravo ishođena pravomoćna građevinska dozvola za podzemno kabliranje dalekovoda na dijelu od Vatrogasnog doma prema Putu Dragočeva, što će se odraditi u prvom dijelu iduće godine. Uskoro se očekuje i ishođenje građevinske dozvole za dalekovod od Kaštel Sućurca prema groblju u Kaštel Kambelovcu. Nakon realizacije navedenih zahvata uklonit će se svi dalekovodi u Kaštel Sućurcu osim dijela koji napaja trafostanicu na Kozjaku i koji se ne može podzemno kablirati, ali će se drugim zahvatima u mreži umanjiti utjecaj na ostale korisnike.’

Foto : Boris Kačan
Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno