hren

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za mjeru Informiranje u državama članicama i mjeru Promidžba vina na tržištima trećih zemalja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina, a namjenjenu organizacijama i poduzećima rgistiranim za proizvodnju vina i uključenima u sektor vina.

Kako se navodi u natječaju, za koji se prijave trebaju izvršiti najkasnije do 5. veljače sljedeće godine, korisnici mjere Informiranje i Promidžba su stručne organizacije uključene u sektor vina, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije uključene u sektor vina te javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika državnog proračuna, dok su privatna poduzeća (fizičke ili pravne osobe) registrirana za proizvodnju vina prihvatljivi korisnici samo u mjeri Promidžba.

Prihvatljivi troškovi  za mjeru Promidžba su objavljivanje reklama u medijima poput tiska, televizije, radija, interneta i društvenih mreža, ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, uključujući organizaciju informativnih putovanja u Hrvatsku i promociju imidža Hrvatske, promotivne prodaje ulaganja u izradu i distribuciju promotivnih materijala za tržišta trećih zemalja, ulaganja u sudjelovanje na sajmovima i drugim događanjima na tržištima trećih zemalja te administrativni troškovi i troškovi osoblja korisnika.

Za mjeru Informiranje prihvatljivi troškovi su informativne kampanje, sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili od značaja za Europsku uniju, oglašavanje u medijima na tržištu država članica, izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica i administrativni troškovi i troškovi osoblja korisnika.

Informativne aktivnosti prihvatljive su ukoliko se provode u okviru informativnih kampanja koje se mogu provoditi u institucijama, a mogu biti i audio-vizualne te događaja, sajmova i izložbi koje okupljaju barem sudionike iz države članice na koju se projekt odnosi i na kojima korisnik sudjeluje, u vidu informativnih štandova ili organiziranja konferencije.

Razina potpore iznosi do 80 posto ukupno prihvatljivih troškova i odnosi se na sredstva EU. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu za mjeru promidžba iznosi 250.000 eura, a za mjeru Informiranje 100.000 eura.

Natječaj i obrasci potrebni za prijavu mjere Promidžba dostupni su ovdje.

Natječaj i obrasci potrebni za prijavu mjere Informiranje dostupni su ovdje.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij