hren

NA PONOS KAŠTELIMA
Osim redovnih službi i dužnosti koje ima zapovjednik tijekom plovidbe broda, ponekad se događaju i izvanredne situacije, baš poput današnje koja se dogodila na Jadrolinijinom katamaranu Novalja, u kojoj je heroj dana bio zapovjednik katamarana, Kaštelanin Mate Durdov.

Kako stoji u informacijama iz Jadrolinije, a koje su prenijeli pojedini mediji, danas prijepodne na katamaranu koji vozi na liniji Zadar - Molat - Brgulje - Zapuntel – Ist, po dolasku u zadarsku luku u putničkom salonu pozlilo je jednom od putnika, koji se onesvijestio.

Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, no kako je u tim trenucima svaka sekunda dragocjena, zapovjednik Durdov nije se mislio te je započeo reanimaciju putnika. Ubrzo je putnik došao sebi, a potom je, u kratkom vremenu, stigla i medicinska ekipa, koja ga je preuzela i odvela na daljnju medicinsku skrb.

Hrabri čin zapovjednika nije mogao ostati nezamjećen, no kako se radi o Kaštelaninu, članu MK Uspomena iz Kaštel Sućurca, koji su poznati kao bajkeri velikog srca, čin Mate Durdova jednostavno je bio očekivan za sve koji ga poznaju.

Čim je vijest o njegovoj hrabroj i učinkovitoj reakciji stigla u Kaštela, njegovi prijatelji bajkeri kazali su nam „kako je to, jednostavno, Mate“.

A kako je sve to izgledalo pokušali smo doznati i od samog Mate Durdova, koji se u ovom trenutku nalazi na Istu, no bio je umoran od svega što se danas događalo, posebno zbog teških uvjeta za plovidbu koji su vladali na moru pa nam je sve obećao ispričati kada se vrati u Kaštela.

No nije ni važno, jer kaže se da djela govore više od riječi, a upravo je to danas svojim činom potvrdio i on sam.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij