hren

„ZDRAVI I VESELI BILI!“
U Gradskoj  knjižnici Kaštela, unatoč pandemiji koronavirusa i različitim epidemiološkim mjerama, zbog kojih su otkazana predstavljanja knjiga, izložbe, književni susreti te brojna događanja unutar knjižnica, ne sjede skrštenih ruku, već  za svoje korisnike već mjesecima pripremaju i realiziraju različiti virtualni program. Uz virtualne izložbe, predstavljanje starih i novih književnih djela te različite natječaje za sve generacije, nedavno su realizirali i emisiju „Zdravi i veseli bili“.

U prvoj emisiji gostovao je Ivica Žegarac Žuti, s kojim je ravnateljica GKK Renata Dobrić razgovarala o ozbiljnoj temi zdravlja, no na jedan poseban način. Našlo se tu tradicije, poslovica, glendi i batudi, savjeta... Žuti je sve podsjetio kako se nekad brinulo o zdravlju, a kako danas, što se nekad jelo da budeš zdraviji, kako se bildalo u polju i još cijeli niz toga.

- U sljedećim emisijama planiramo nastaviti predstavljati Kaštela te njihovu prošlost i sadašnjost kaštelansku kulturno-povijesnu baštinu i običaje uz razgovore sa zanimljivim gostima, planirano ugostititi  književnike, pjevače, klape, glumce  - kazala je ravnateljica Dobrić.

Ravnateljica Renata Dobrić potpisuje autorstvo emisije, a u realizaciji emisije sudjelovale su kaštelanske snage,  snimatelji  su bili Patrik Grgurić, koji je ujedno emisiju montirao te Petar Dobrić, ton majstor bio je Najan Biliškov, a proizvodnju potpisuje studio KA-LU.

Emisije, kao i sve što se ovog trenutka radi u GKK zainteresirani mogu pratiti na službenim stranicama knjižnice kao i na njihovoj Facebook stranici.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij