hren

ZA TEHNIKE IZRADE POSTOJI VELIKI INTERES
U vrtu začinskog i ljekovitog bilja SŠ braća Radić nedavno je održana radna akcija kojoj je cilj bio gradnja novog suhozida u dužini oko  50 metara kako bi se proširio put u vrt. U akciji su sudjelovali članovi udruge Permakultura Dalmacija te djelatnici škole profesori poljoprivredne struke i učenici.

Akcija je počela od samoga jutra, a cilj je bio izmaknuti niski suhozid prema zapadu te proširiti put kroz začinski vrt. Put je postao širi, a novi suhozid sada je dao je posve novi izgled  i ugođaj škole – kazali su u videu koji je objavljen na stranicama škole. te navode kako je suhozid napravljen isključivo od kamena bez upotrebe vezivnog materijala

- Hvala svima koji su se odazvali na radnu akciju izgradnje suhozida u mediteranskom začinskom vrtu Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića! Uz profesore i članove naše udruge našem pozivu su se odazvali i volonteri kojima posebno zahvaljujemo. Izgradili smo niski suhozid u dužini od pedesetak metara koristeći postojeći kamen te klešući kamen kojeg je, za ovu priliku, osigurala škola - navode iz udruge Permakultura Dalmacija.

Ujedno, kako kažu, nadaju se da će u budućnosti imati priliku organizirati i radionicu na kojoj bi se sustavnije pristupilo učenju tehnike izrade suhozida jer su u više navrata imali priliku uvjeriti se da za to postoji veliki interes.

 

Foto: Facebook


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij