Među planinarski društvima koji su proteklog vikenda sa svojim novim polaznicima odradili zadnje „školske“ sate planinarenja je i HPD-e Malačka Donja Kaštela i to izletom na Dinaru i planinarski dom Brezovac.

- U sklopu dvodnevnog izleta “školarci“ su odradili pismeni ispit, zatim usmeni ispit te su na kraju morali izraditi bivke gdje su pokazali i poznavanje čvorova. Svi su pokazali vrlo dobro znanje, a izradom bivaka su nas zaista oduševili. Kao nagradu dobili su noćnu šetnju, odnosno uspon na vrh Badanj (1281m) i noćni pogled na Knin i okolicu. U nedjelju smo se po planu popeli na vrh Dinare, usprkos kišici i magli i na vrhu obavili planinarsko krštenje novih planinara – navode iz HPD-a Malačka.

Za završni izlet ovogodišnje, 7. opće planinarske škole i ove godine su odabrali Dinaru i planinarski dom „Brezovac“  gdje je nakon približno dva mjeseca njihovo društvo postalo bogatije za, kako su kazali,  18 diplomiranih i školovanih planinara.

- Na vrhu Hrvatske su i službeno “kršteni” po dobrom starom običaju našega društva.

Mi im možemo samo poželjeti da ih planinarski entuzijazam i ljubav prema prirodi i društvu nikada ne napusti! I neka ne zaborave svima znanu mudrost: Umor nestaje, a zadovoljstvo ostaje-  ističu iz planinarskog društva te su zahvalili Valeriji i Slavenu iz HPD „Dinara“ njihovim domaćinima koji su se potrudili da im ništa ne nedostaje.

Kako je sve skupa izgledalo iz perspektive „školaraca“ pročitajte u osvrtu jedne od polaznica.

 

Foto: HPD Malačka


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada