hren

DNEVNA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV
Vikend nam donosi stabilnije, sunčanije i hladnije vrijeme

U polju anticiklone će danas u cijeloj zemlji biti vedrije, a kako će i dalje biti izraženi gradijenti tlaka do kraja dana ostaje vjetrovito.

Subota će u gotovo cijeloj zemlji protjecati u većinom sunčanom vremenu. Prijepodne će jedino u gorju biti oblačnije, rijetko uz još malo oborina, a više oblaka će biti i na krajnjem jugu. U unutrašnjosti umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, podno Velebita i Biokova i orkanska. Jutarnja temperatura u kopnenim predjelima između -3 i 2, uz obalu od 5 do 10 stupnjeva.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima unutrašnjosti će i poslijepodne prevladavati sunčano. Puhat će većinom umjeren, u gorju na udare i jak sjeveroistočnjak, prema kraju dana u slabljenju. Temperatura do najviše 6 stupnjeva pa će i tijekom dana biti hladno.

Vrlo slično u Slavoniji i Baranji – pretežno sunčano uz slabljenje vjetra prema večeri. Temperatura i na istoku zemlje oko 6 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano, ali i dalje vjetrovito – do večeri će puhati umjerena i jaka bura, s olujnim, podno Biokova i orkanskim udarima. Bura će krajem dana slabjeti. Temperatura između 8 i 13 stupnjeva tako da će i ovdje uz buru biti osjetno hladnije.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju uz povremenu umjerenu naoblaku. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak, a uz obalu jaka, na udare olujna i orkanska bura. I ovdje će vjetar prema kraju subote slabjeti. Temperatura u gorju ispod 5 stupnjeva, a na Jadranu ispod 10.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana ostaje stabilno pa će na kopnu od nedjelje magla biti sve češća, u novom tjednu i dugotrajna, ponegdje i cjelodnevna. U ponedjeljak će rijetko gdje pasti vrlo malo kiše. Vjetar slab, a temperatura u nedjelju još niža, osobito jutarnja kada će uz minuse biti i mraza. U novom tjednu tek blagi porast temperature uz koji će biti samo malo manje hladno.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano, bura će uglavnom oslabjeti jedino će još prijepodne biti ponekog olujnog udara. Kraj tjedna će i uz obalu biti hladan, a onda u novom tjednu malo toplije. U ponedjeljak će na sjevernom dijelu biti oblačnije, rijetko uz vrlo malo kiše, a utorak će prolazne povećane naoblake biti i u Dalmaciji.

Vikend nam donosi stabilnije, sunčanije i hladnije vrijeme. Još u subotu na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna i orkanska bura.

Izvor : RTL


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij