hren

Iako u posebnim okolnostima te u nešto manjem broju nego godinama ranije građani Hrvatske u srijedu su sudjelovali u kolonama sjećanja u Vukovaru i Škabrnji, a među njima bili su i Kaštelani, koji su predstavljali braniteljske i civilne udruge, Grad i pojedine političke stranke.

Kaštelanskih predstavnika u Vukovaru bilo je ove godine nešto manje, zbog epidemioloških mjera, a među onima koji su sudjelovali u Koloni sjećanja te upalili svijeće pred Spomen križem na ušću Vuke u Dunav, Ovčari, ispred vodotornja, bolnice, spomenika Jean-Michelu Nicolieru i drugim lokacijama vezanim uz tragične dane u Vukovaru, bili su članovi udruge Stina pradidova, Hvidre, 141. brigade, kaštelanski pravaši, članovi Torcide, bajkeri iz MK Sjene i drugi.

Hrvatski branitelj, ujedno i gradski vijećnik Ante Komljen sa suradnicima, uz svijeće udruga i stranaka, zapalio je u čast i spomen na vukovarske žrtve svijeće i u ime Grada Kaštela te gradonačelnika Denisa Ivanovića.

Članovi dragovoljačko – braniteljske udruge Stina pradidova, pojedini članovi Hvidre i 141. Brigade, kao i izaslanstva pojedinih stranaka, u srijedu su bili i dio Kolone sjećanja u Škabrnji.
Kaštelani su upalili svijeće i pomolili se kod središnjeg križa na Groblju sv. Luke, na spomen-obilježju kod masovne grobnice te sudjelovali u svetoj misi za sve žrtve s ovog područja.

 

Foto: privatni albumi


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij