STIŽE PRVO JAKO ZAHLAĐENJE

Početak tjedna donio nam je nam vrlo promjenjivo vrijeme, a konačno je pala prava jesenska kiša. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na otoku Rivnju pale su 132 litre po kvadratnom metru. U samom Zadru (Zagrebačka) pala je 101 litra kiše.

Bura je tijekom utorka noći zamijenila jugo. Udari na splitskom području dosezali su 65 km/h, no najjača bura puhala je podno Velebita. Kod Senja su tako jučer izmjereni orkanski udari do 159 km/h, a na Paškom mostu do 125 km/h.
Bura je gotovo prestala i tako će biti do petka. Oborine do kraja tjedan više neće biti.

U srijedu i četvrtak pretežno sunčano. U četvrtak ujutro je moguća magla u kotlinama Zagore. Jutra će biti hladnija u odnosu na prethodni, a danju toplo za dio godine, većinom od 15 do visokih 20°C. Još u početku slaba bura, potom tiho ili slab vjetar promjenjiva smjera.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, u petak će početi jačati bura što će biti uvod u suh vikend u kojem će doći do prvog osjetnog zahlađenja ove jeseni.

U petak će biti djelomično sunčano. Na moru će osobito ujutro ponegdje biti malo kiše, osobito prema otvorenom. Na graničnom području s BiH tijekom dana može biti padanja slabog snijega. Zapuhat će jaka bura s vrlo jakim do olujnim udarima, a podno Velebita orkanskim. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C, ali će tijekom dana biti sve hladnije, osobito u planinama.

U subotu pretežno vedro. Bura će jake udare imati još ujutro, brzo će slabiti tijekom dana. Jutro i večer hladni, u Zagori uz slab mraz, a uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature zraka od 5°C ponegdje u Zagori do 13°C na vanjskim otocima.

U nedjelju vedro. Vjetar slab ili tiho. Ujutro hladno, u Zagori uz mraz. Danju većinom od 9 do 14°C.

Foto: MeteoAdriatic

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij