PROTIV IZJEDNAČAVANJA ŽRTVE I AGRESORA
Mjesni odbor Kaštel Kambelovca u suradnji s KUD-om Karol Wojtyla postavili su u utorak umjetničku instalaciju,  28 žičanih cvjetova na zelenoj površini pored biste biskupa Frane Franića na kambelovskom brcu. Ti cvjetovi simboliziraju djecu poginulu u obrambenom Domovinskome ratu, kazala je Doris Grgurin, predsjednica Vijeća mjesnog odbora.

- Obveza svih nas je podsjećanje javnosti i odgovornih da agresori nisu kažnjeni, a najmanje što možemo učiniti je moliti za žrtve i zapaliti svijeće - rekla nam je Grgurin i pojasnila kako je umjetničku instalaciju postavila Andrea Barać, Wojtylina članica, dok je  plakat  s motivom Krista djelo vukovarskoga branitelja Peđe Mišića.

Instalacija će na brcu biti do nedjelje, 22. studenog, a prvi su je u utorak posjetili najmlađi članovi KUD-a Karol Wojtyla koji su tom prilikom i zapalili svijeće, odajući tako posebnu počast za 402 ubijene djece.

- „Protiv izjednačavanja žrtve i agresora“. Ova rečenica je motiv i cilj rada Vijeća mjesnoga odbora Kaštel Kambelovac u danima hrvatske tuge kad se sjećamo Domovinskoga rata kad su ginuli i civili i hrvatski ratnici. Niz godina  obilježavali smo Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju prigodnim izložbama i predavanjima, pošto to  ove godine nije bilo moguće, sretni smo da smo mogli surađivati s KUD-om Karol Wojtyla postavljanjem ove instalacije – zaključila je Grgurin.

Dodajmo, kako su cvjetovi iz umjetničke instalacije nastali iz predstave „Brod“ koju je Wojtyla  izvodio u Slavonskome Brodu, Zadru, Splitu, Kaštelima, Vitezu i Gračacu u BiH, u spomen ubijene djece.

- Pohvalno je, da je ovakvim modernim načinom umjetničke instalacije jedan amaterski KUD dao svoj obol Danu sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Danu sjećanja na Vukovar i Škabrnju – kazala je Grgurin.

 

Foto: KUD Karol Wojtyla


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij