ČITATELJI UPOZORAVAJU, NADLEŽNI ODGOVARAJU
- Ulice u staroj jezgri Kaštel Starog pune su izmeta golubova. Te ulice potrebno je redovno  prati, što godinama nije učinjeno – napisao nam je nedavno jedan naš čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji,  dodatno opisavši kako to sve izgleda. peru li se ulice na tom području, pitanje je koje smo uputili nadležnima, a odgovorili su nam da se te ulice, iz objektivnih razloga, ne peru.

- Pranje uskih ulica nije moguće jer Grad nema odgovarajućih vozila za tu namjenu. Vatrogasna vozila nisu namijenjena pranju ulica, osim u slučajevima nepogoda. Golubovi borave po krovovima i balkonima privatnih kuća tako da bi se  vlasnici objekata trebali pobrinuti da naprave prepreke ili repelente koji ih odvraćaju – odgovor je koji smo dobili iz Grada Kaštela.

Neodgovarajuća čistoća u centru Kaštel Starog bila je tema na koju nas je upozorio još jedan naš čitatelj, koji je želio ostati anoniman.

- U ožujku prošle godine pisali ste o privatnom deponiju otpada u ulici Sv. Felicija, maloj štradi tek nekoliko metara udaljenoj od starosejskog brca. Deponiju kojeg su stvorili pojedinci koji tamo žive i koji tu odlažu sve što im padne napamet pa postoji leglo štakora, zmija, različitih kukaca. Tu ulicu turisti izbjegavaju i za prolazak, a kamoli da će odsjesti u nekom od obližnjih apartmana. Isti građani koji su stvorili deponij godinama su imali i golubarnik, a što se sve moralo zbog toga trpjeti ne treba niti govoriti.  Grad je nešto poduzimao, no stanje je i dalje skoro isto, što nas sve ljuti – kazao nam je čitatelj.

U Gradu su nam potvrdili da su u borbi protiv ovog problema nekoliko puta reagirali te da će i dalje poduzimati korake u njihovoj nadležnosti da se problem ukloni.

- Golubarnik na spomenutoj lokaciji je uklonjen i pri tome je okrivljena osoba platila kaznu u iznosu od 2.000 kuna. Problem nakupljanja otpada i dalje postoji,  premda je počinitelju izdano rješenje o uklanjanju otpada. Zbog gomilanja otpada redari su naplatili kaznu u iznosu od 1.000 kuna. Kako deponij još uvijek postoji, redari će ponovno zatražiti uklanjanje otpada i poduzimati daljnje mjere – informirali su nas u gradskom komunalnom odjelu.

Foto: T.B. i PGK

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij